Oefen Gratis de Engelse Grammatica – Per onderdeel

Train per onderdeel

Klik op één van de onderdelen om te beginnen!

Digitaal onderwijs

Heb jij binnenkort een Engels toets op school? Of wil je graag gratis online oefenen met de Engelse grammatica? Dan is dit een handige pagina om in de gaten te houden! Op deze pagina vind je een overzicht van Engelse grammatica. Denk hierbij aan basis grammatica zoals de past simple of present perfect. Daarnaast bieden wij ook geavanceerde grammatica aan.

Je kunt hier uitleg lezen over de grammatica en tevens oefeningen maken. Wij bieden dit gratis aan en je hoeft geen account te maken. Ons aanbod is speciaal voor scholieren ontwikkeld, maar kan ook voor volwassenen gebruikt worden.

Op deze pagina kun je de grammatica oefenen met één tijd, maar wij bieden ook oefeningen aan waarbij je meerdere tijden door elkaar hebt.

Is het betaald?

Nee! Alle lesstof en oefeningen op deze website worden gratis aangeboden. Op deze manier kan iedere student gebruik maken van het aanbod, ongeacht van de grootte van je portemonnee. Er wordt continu aan de website gewerkt en er zal steeds meer content toegevoegd worden in de toekomst.

Waarom zou je de Engelse grammatica leren?

1. Om grammaticale fouten te voorkomen

Het leren van de Engelse taal bestaat niet alleen uit het stampen van woordjes. Om correcte zinnen te maken, moet je begrijpen hoe de Engelse grammatica werkt. Als je na de middelbare school een studie wil gaan doen, zijn de meeste schoolboeken in het Engels. Daarom is het belangrijk om de Engelse taal goed te beheersen, zo kun je geen achterstand oplopen tijdens je studie.

2. Als je een andere taal gaat leren

Wie weet lijkt het je later leuk om Japans of een andere taal te gaan leren. Bijvoorbeeld om je cv (curriculum vitae) spannender te maken, of uit interesse voor dat land. Dan is het handig als je al enige ervaring hebt met grammaticale constructies uit andere talen.

3. Het is verplicht op school

Deze reden is wellicht een beetje flauw, desondanks is de Engelse taal een verplicht vak op de middelbare school. Om uiteindelijk jouw diploma te kunnen halen, zul je dus ook voldoendes moeten halen voor Engels. Op deze site staat de complete Engelse grammatica uitgelegd met veel gratis oefeningen, dus dat zal geen probleem moeten zijn!

4. Voor werk

Door het internet zijn landen veel meer met elkaar verbonden, vaak wordt Engels gebruikt om te communiceren tussen deze landen. Het kan dus zijn dat een toekomstige werkgever verplicht dat jij de Engelse taal goed beheerst. Daarom is het cruciaal om moeite te steken in het ontwikkelen van jouw Engelse vaardigheden.

Wat zijn goede tips voor het leren van de Engelse grammatica?

Goede vraag! We zullen nu meerdere tips beschrijven die je zullen helpen bij het studeren.

1. Wees niet bang om fouten te maken

Door fouten te maken, leer je. Wees dus absoluut niet bang om fouten te maken tijdens het leren. Door nu deze fouten te maken, dan zul je ze waarschijnlijk niet meer maken op de toets! Schrijf daarom je fouten ook op, dan kun je ze later bekijken en onthouden. Zo zorg je ervoor dat je dezelfde fout niet nog een keer maakt.

2. Spreid het leerwerk

Het is belangrijk om het leerwerk over een langere periode te verspreiden. Als jij de avond voor de toets alle lesstof gaat stampen, dan zul je dit waarschijnlijk na de toets weer snel vergeten. Daarnaast kun je door eerder te beginnen met leren, de druk en stress verlagen.

3. Geef jezelf beloningen

Leren is zwaar, wissel daarom het leren ook genoeg af met ontspan momentjes. Vergeet dus niet pauze te nemen.

4. Immersion

Door Engelse content te consumeren, zul je indirect Engels leren. Dit kun je doen door Engelse YouTube filmpjes te kijken, of door bijvoorbeeld Engelse boeken te lezen. Op deze manier train je ook je Engelse vaardigheden. Let op: dit gaat niet in één dag, dit zul je over een lange periode dagelijks moeten doen.

Heel veel succes met leren!
LeerSnelEngels.nl
Dé gratis leeromgeving voor het vak Engels
Aan deze pagina wordt nog gewerkt...
Progress... 91%